Top
 
Contact

Automotive

Dennie Remmits
Specialist
0413-24 44 17

Autospuiterij, reparatiebedrijf, schadehersteller, trailerbouwers en auto- en vrachtwagenproducenten. Goed gereedschap is het halve werk. En of het nu gaat om pneumatische installaties, afzuigsystemen, pompen, schuur- en polijstgereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen en functionele beroepskleding, Wiltec heeft het. Samengesteld volgens uw wensen, geleverd wanneer het nodig is en onderhouden wanneer het u uitkomt. Niet voor niets is Wiltec al jarenlang voorkeurspartner voor vele automotive bedrijven. Van groot tot klein.

Wiltec werkt met trots voor

Op bezoek bij: LAG

LAG: een groot bedrijf in een klein Belgisch plaatsje: Bree. Onderdeel van CIMC uit China. De containers en trailers die dit productiebedrijf maakt, vinden hun weg naar klanten over de hele wereld. Niet gek ook, aangezien LAG één van de eerste was die aluminium tankopleggers maakte. Dat betekent licht van gewicht, waardoor er meer laadcapaciteit overblijft. Een fijn staaltje vakwerk, dat ze nu ook introduceren bij alle zusterbedrijven, verspreid over 3 continenten.
Lees meer
National Oilwell Varco

Project: National Oilwell Varco

Bekijk het project van National Oilwell Varco in Etten-Leur.
Lees meer
VDL NedCar

Project: VDL NedCar

Bekijk het project van VDL NedCar in Born.
Lees meer
International paint

Project: International Paint

Bekijk het project van International Paint in Moordrecht.
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Arbesko 383 S1P

Lichte, luchtige veiligheidsschoen met een aluminium veiligheidsneus.
Lees meer

Maskeertape 80

Deltec Maskeertape 80
Verbeterde kwaliteit door vernieuwde lijmlaag en hoogwaardiger papier.
Lees meer

Showa 380

Showa 380
Zeer sterk, soepel en ademend. Geschikt voor allround werkzaamheden.
Lees meer

Graco EFlo pompen

Graco EFlo pompen
Ten behoeve van het onder druk transporteren van grote hoeveelheden vloeistof.
Lees meer

Norton Multi-Air

Norton Multi-Air A275
Topkwaliteit schuurschijven met 181 stofgaten voor maximale stofafzuiging.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over automotive
1) Wat is het verschil tussen lashandschoenen type A en type B?

Lashandschoenen dienen te worden gebruikt bij het handmatig lassen en snijden van metalen, inclusief aanverwante processen. De aard en ernst van de risico's voor de handen van lasers verschilt per las-, brand- en soldeerproces. De prestaties die van de handschoenen op het gebied van bescherming en vingergevoeligheid worden verwacht, kunnen hierdoor per toepassing verschillen. Lashandschoenen moeten zowel de handen als onderarmen van de gebruiker beschermen bij het handmatig lassen, branden en solderen van metalen en bij de hieraan gerelateerde taken zoals slijpen en afbramen.

Bekijk hier de whitepaper.

2) Zijn er ook tapes bestand tegen water en vocht? En die geen lijmresten achterlaten of scheuren?

Een veelvoorkomende klusirritatie: maskeertape die moeilijk te verwijderen is en dan ook nog lijmresten achterlaat of snel scheurt. Daarbij zijn veel tapes niet goed bestand tegen water en vocht. Dat maakt het lastig om efficiënt en nauwkeurig te werken.

Hier heeft Deltec Tape iets op bedacht, speciaal voor spuiterijen: Deltec Tape Automotive. Deze tape is van zeer hoge kwaliteit, geschikt voor alle voorkomende werkzaamheden in spuiterijen. Door een dubbele latex impregnering en een speciale lijmlaag, is de tape zeer goed bestand tegen vocht. Daarnaast kan de tape worden ingezet bij temperaturen tot 1.00 graden Celsius, zonder lijmresten achter te laten. Zelfs bij een eventuele tweede productiegang is het mogelijk om de tape opnieuw te verhitten en probleemloos te verwijderen. Dat bespaart veel tijd én materiaal!

3) Hoe kan ik schuursponzen en –matjes efficiënt inzetten?

Schuursponzen en –matjes kosten stiekem best veel geld. Daarbij gaan ze vaak niet zo lang mee en zijn ze zo stug dat professionals lastige stukjes niet goed kunnen bereiken. Dit kost tijd én het levert een minder goed resultaat op.

Oplossing: Het geheim achter de Norton Rotolofoam is de combinatie van de Norton A275 schuurkorrel en de speciale zachte foam backing. Zij zorgen er samen voor dat de Rotolofoam maar liefst 3 keer langer mee gaat dan een schuurspons of matje. Daarnaast zorgt de extreme flexibiliteit van de Norton Rotolofoam voor een uitstekend resultaat op moeilijk bereikbare schuuroppervlaktes; randen, hoeken en profielen, zoals bij bijvoorbeeld bumpers en kozijnen. De moeite waard om te proberen!

4) Ik heb veel last van stofontwikkeling tijdens het schuren, hoe kan ik dit verminderen?

Schuren is het afnemen van materiaal. Wanneer dit vrijgekomen materiaal ( stof) niet correct wordt afgezogen gaat dit rond dwarrelen in de ruimte. Dit kan teruggedrongen worden door het stof bij de bron af te zuigen. Wiltec biedt hiervoor een perfecte oplossing in de vorm van een uniek en gepatenteerd systeem dat het mogelijk maakt om nagenoeg stofvrij te schuren: Norton Multi-Air.

5) Hoe zit het met de garantie op mijn spuitcabine en droogcabine?

Standaard heeft u 1 jaar garantie op de aanschaf van uw installatie, na inbedrijfstelling door Wiltec. Brengt u echter het onderhoud direct onder bij Wiltec, dan ontvangt u in plaats van 1 jaar garantie, 3 jaar garantie op de installatie (met uitzondering van branders en branderonderdelen, filters, slijtage onderdelen e.d.).

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over automotive

Wiltec Tips 8

Wij maken onze klanten graag echt beter!

Lees meer

Wiltec Tips 7

Expertise willen we delen!

Lees meer

Geld en tijd besparen

Filters kunnen geld en tijd besparen Hoe? 5 Tips!   1. Kies bij voorkeur voor filters met een lange standtijd Wanneer u filters kiest met een lange standtijd, hoeft u minder vaak filters te verwisselen. Zo halen de Columbus filters standtijden die vier keer zo lang zijn als die van veel alternatieve verfvangfilters. Hiermee bent [...]

Lees meer

Verpompen en circulatie

Van zuiver water tot het wasmiddel om kleding te wassen, Graco zorgt ervoor dat vloeistoffen die nodig zijn voor ons dagelijks leven, gemakkelijk kunnen worden verpompt.

Lees meer

Protective & Heavy-duty coating

De hoogwaardige spuittoestellen van Graco beschermen de voorwerpen en constructies waar je elke dag op rekent. Een beschermende coating is een verf of een coating waarvan de beschermende eigenschappen belangrijker zijn dan de esthetische eigenschappen.

Lees meer

Automatische smering

Niets is zo makkelijk als automatische smering van apparatuur, machines en voertuigen. Wiltec heeft hiervoor de beste en meest betrouwbare smeerpompen en verdeelkleppen. Uiteraard van wereldmarktleider Graco. Want op het gebied van kwaliteit doen we geen concessies!

Lees meer

Verlijmen en afdichten

Tip

Als het op verlijmen en afdichten aankomt kun je niet om Graco heen. Bijna elk gemonteerd product moet in een bepaalde fase van het proces worden verlijmd of afgedicht. Graco biedt manuele en automatische doseersystemen voor eencomponent- en tweecomponentenverlijming en -afdichting voor een brede waaier aan producten, markten en toepassingen.

Lees meer

Doseren van vloeistoffen

Het doseren van vloeistoffen voor voertuigen vereist nauwkeurigheid. Dat wordt geboden door de apparatuur van Graco. Of het nu gaat om benzine, diesel, antivries, olie en vet of andere vloeistoffen, Graco biedt een volledig gamma aan hoogwaardige apparatuur om te voldoen aan de uiteenlopende beoeften voor het onderhoud en herstel van voertuigen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

06 54 24 64 16
Dennie Remmits
0413-72 86 23

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking