Top
 
Contact

Automotive

Autospuiterij, reparatiebedrijf, schadehersteller, trailerbouwers en auto- en vrachtwagenproducenten. Goed gereedschap is het halve werk. En of het nu gaat om pneumatische installaties, afzuigsystemen, pompen, schuur- en polijstgereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen en functionele beroepskleding, Wiltec heeft het. Samengesteld volgens uw wensen, geleverd wanneer het nodig is en onderhouden wanneer het u uitkomt. Niet voor niets is Wiltec al jarenlang voorkeurspartner voor vele automotive bedrijven. Van groot tot klein.

Wiltec werkt met trots voor

VDL

36 wisselmomenten per jaar besparen? Wiltec regelt het voor VDL Nedcar!

DuoFlo filters van 3M besparen €10.000 per jaar voor de autofabrikant  VDL Nedcar, de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt, produceert in Born inmiddels drie modellen MINI’s en de BMW X1. Wiltec is een vaste leverancier op het gebied van verbruiksmaterialen in en rond de spuitcabines van VDL Nedcar. Naast het […]
Lees meer
LAG logo - Wiltec

Op bezoek bij: LAG

LAG: een groot bedrijf in een klein Belgisch plaatsje: Bree. Onderdeel van CIMC uit China. De containers en trailers die dit productiebedrijf maakt, vinden hun weg naar klanten over de hele wereld. Niet gek ook, aangezien LAG één van de eerste was die aluminium tankopleggers maakte. Dat betekent licht van gewicht, waardoor er meer laadcapaciteit overblijft. Een fijn staaltje vakwerk, dat ze nu ook introduceren bij alle zusterbedrijven, verspreid over 3 continenten.
Lees meer
National Oilwell Varco

Project: National Oilwell Varco

Bekijk het project van National Oilwell Varco in Etten-Leur.
Lees meer
VDL NedCar

Project: VDL NedCar

Bekijk het project van VDL NedCar in Born.
Lees meer
International paint

Project: International Paint

Bekijk het project van International Paint in Moordrecht.
Lees meer
Vlastuin

Project: Vlastuin Rolling Equipment

Bekijk het project van Vlastuin Rolling Equipment in Kesteren.
Lees meer

Op zoek naar partnership!

Over Scania trucks wordt wel beweerd dat ze 3 levens hebben. De eerste miljoen kilometer rijden ze in dienst van een West-Europese onderneming, de tweede miljoen voor een bedrijf uit het voormalige Oostblok en de derde miljoen leggen ze af in Afrika. Dit tekent de kwaliteitsbeleving die de trucks van Scania oproepen: de wagens zijn […]
Lees meer
ALGRO logo

Een tevreden partner

Al sinds 1997 koopt ALRO alle persoonlijke...
Lees meer
Nedcar logo

Productie nieuwste MINI door Nedcar

We zijn er trots op: in juni 2014 worden de nieuwste MINI modellen...
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Norton Cyclonic

Schuurschijf met kleurcodering, voor een perfecte oppervlakte finish.
Lees meer

Arbesko 383 S1P

Lichte, luchtige veiligheidsschoen met een aluminium veiligheidsneus.
Lees meer

Maskeertape 80

Deltec Maskeertape 80
Verbeterde kwaliteit door vernieuwde lijmlaag en hoogwaardiger papier.
Lees meer

Showa 380

Showa 380
Zeer sterk, soepel en ademend. Geschikt voor allround werkzaamheden.
Lees meer

Graco EFlo pompen

Graco EFlo pompen
Ten behoeve van het onder druk transporteren van grote hoeveelheden vloeistof.
Lees meer

Norton Multi-Air

Norton Multi-Air A275
Topkwaliteit schuurschijven met 181 stofgaten voor maximale stofafzuiging.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over automotive
1) Dien ik, om mijn spuitpistool veilig te spoelen, mijn spoelemmer te aarden?

Ja! Daar waar vloeistof door een slang stroomt ontstaat statische elektriciteit. In combinatie met brandbare dampen en een vonk kan een explosie met als gevolg brand ontstaan.

1. Houd een metalen deel van het pistool tegen een open, geaarde metalen 20 liter emmer om vonkoverslag te voorkomen. Geen kunststof emmer!
2. Open vervolgens pas het pistool om te spoelen.
3. Houd het pistool tegen de emmer totdat het spoelen klaar is.
4. Ook in combinatie met een Gun Flush Box dient een geaarde metalen emmer gebruikt te worden.

Gebruik geen gesloten cans of 200 liter vaten om in te spoelen, dit om mogelijke gasophoping te voorkomen.

2) Mijn spuitcabine wordt niet warm, wat kan ik hieraan doen?

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het probleem dat het meeste voorkomt is gelukkig eenvoudig op te lossen. Het is namelijk mogelijk dat de ‘maximaal thermostaat’ heeft ingegrepen. Dit kan gebeuren als men na de laatste spuitsessie de hoofdschakelaar van de cabine heeft uitgezet: daardoor koelen de ventilatoren niet na en grijpt de maximaal thermostaat om veiligheidsredenen in. De maximaal thermostaat is namelijk een extra beveiliging voor uw installatie.

Mocht de temperatuur in het inblaaskanaal onverhoopt te hoog oplopen, dan zal de maximaal thermostaat de brander uitschakelen door deze spanningsvrij te maken. Ga naar de maximaal thermostaat, reset deze en alles draait weer! De maximaal thermostaat is een opbouwkastje en bevindt zich naast de brander op de luchtbehandelingskast, of in het kanaal tussen de luchtbehandelingskast en het inblaasplafond op het hoogste punt.

3) Hoe zit het met de garantie op mijn spuitcabine en droogcabine?

Standaard heeft u 1 jaar garantie op de aanschaf van uw spuitcabine, na inbedrijfstelling door Wiltec. Brengt u echter direct het technisch onderhoud onder bij Wiltec, dan ontvangt u in plaats van 1 jaar garantie, 3 jaar garantie op de installatie (met uitzondering van de brander, branderonderdelen, filters, slijtage onderdelen e.d.).

4) Wat is het verschil tussen lashandschoenen type A en type B?

Lashandschoenen dienen te worden gebruikt bij het handmatig lassen en snijden van metalen, inclusief aanverwante processen. De aard en ernst van de risico's voor de handen van lasers verschilt per las-, brand- en soldeerproces. De prestaties die van de handschoenen op het gebied van bescherming en vingergevoeligheid worden verwacht, kunnen hierdoor per toepassing verschillen. Lashandschoenen moeten zowel de handen als onderarmen van de gebruiker beschermen bij het handmatig lassen, branden en solderen van metalen en bij de hieraan gerelateerde taken zoals slijpen en afbramen.

Bekijk hier de whitepaper.

5) Zijn er ook tapes bestand tegen water en vocht? En die geen lijmresten achterlaten of scheuren?

Een veelvoorkomende klusirritatie: maskeertape die moeilijk te verwijderen is en dan ook nog lijmresten achterlaat of snel scheurt. Daarbij zijn veel tapes niet goed bestand tegen water en vocht. Dat maakt het lastig om efficiënt en nauwkeurig te werken.

Hier heeft Deltec Tape iets op bedacht, speciaal voor spuiterijen: Deltec Tape Automotive. Deze tape is van zeer hoge kwaliteit, geschikt voor alle voorkomende werkzaamheden in spuiterijen. Door een dubbele latex impregnering en een speciale lijmlaag, is de tape zeer goed bestand tegen vocht. Daarnaast kan de tape worden ingezet bij temperaturen tot 1.00 graden Celsius, zonder lijmresten achter te laten. Zelfs bij een eventuele tweede productiegang is het mogelijk om de tape opnieuw te verhitten en probleemloos te verwijderen. Dat bespaart veel tijd én materiaal!

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over automotive

Geld en tijd besparen

Filters kunnen geld en tijd besparen Hoe? 5 Tips!   1. Kies bij voorkeur voor filters met een lange standtijd Wanneer u filters kiest met een lange standtijd, hoeft u minder vaak filters te verwisselen. Zo halen de Columbus filters standtijden die vier keer zo lang zijn als die van veel alternatieve verfvangfilters. Hiermee bent […]

Lees meer

Verpompen en circulatie

Van zuiver water tot het wasmiddel om kleding te wassen, Graco zorgt ervoor dat vloeistoffen die nodig zijn voor ons dagelijks leven, gemakkelijk kunnen worden verpompt.

Read more

Protective & Heavy-duty coating

De hoogwaardige spuittoestellen van Graco beschermen de voorwerpen en constructies waar je elke dag op rekent. Een beschermende coating is een verf of een coating waarvan de beschermende eigenschappen belangrijker zijn dan de esthetische eigenschappen.

Read more

Automatische smering

Niets is zo makkelijk als automatische smering van apparatuur, machines en voertuigen. Wiltec heeft hiervoor de beste en meest betrouwbare smeerpompen en verdeelkleppen. Uiteraard van wereldmarktleider Graco. Want op het gebied van kwaliteit doen we geen concessies!

Read more

Verlijmen en afdichten

Tip

Als het op verlijmen en afdichten aankomt kun je niet om Graco heen. Bijna elk gemonteerd product moet in een bepaalde fase van het proces worden verlijmd of afgedicht. Graco biedt manuele en automatische doseersystemen voor eencomponent- en tweecomponentenverlijming en -afdichting voor een brede waaier aan producten, markten en toepassingen.

Read more

Doseren van vloeistoffen

Het doseren van vloeistoffen voor voertuigen vereist nauwkeurigheid. Dat wordt geboden door de apparatuur van Graco. Of het nu gaat om benzine, diesel, antivries, olie en vet of andere vloeistoffen, Graco biedt een volledig gamma aan hoogwaardige apparatuur om te voldoen aan de uiteenlopende beoeften voor het onderhoud en herstel van voertuigen.

Read more

Hoogwaardige afwerking

Omdat u een gladde, hoogwaardige afwerking wil, zowel voor de kleinste voorwerpen als voor de grootste projecten.

Read more

3 gouden tips!

Icoon-whitepaper 5

Houd óók uw spuitcabine in topconditie. In intensieve productie-omgevingen worden hoge eisen gesteld aan mens en machine.

Read more

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.
Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief!

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: