Top
 
Contact

Afbouw, stukadoors & schilders

Joris van den Elsen
Specialist
0413-80 10 28

In de wereld van afbouw draait het om precisie en een perfect eindresultaat. Afbouwprofessionals, stukadoors en schilders vertrouwen daarom op de allerbeste kwaliteit aan gereedschappen, materialen, accessoires en PBM-artikelen. Zodat het werk niet alleen gemakkelijker en beter maar ook veiliger wordt. Van tape tot ademmasker en van veiligheidsschoen tot spuitsysteem, Wiltec is dé partner in afbouw. Met de ideale combinatie van een uitgebreid assortiment, expertise en service.

Wiltec werkt met trots voor

Op bezoek bij: Ruisseau Schilderwerk

Ruisseau Schilderwerk: een eenmansbedrijf waarin Cees van Beek iedere dag weer staat voor kwaliteit. Zo ook toen hij in Aarle-Rixtel aan de slag ging om de oude kapel om te toveren tot een medisch centrum. Om het schilderwerk en de wandbewerking perfect af te kunnen leveren, ging hij vooraf wel even te rade bij Wiltec. Lees het complete artikel: Op Bezoek bij Ruisseau Schilderwerk.
Lees meer
veldeman-logo

Oplossingen op maat

Wiltec is dé specialist voor schilders, zo ook voor Veldeman schilderwerken & aannemingen. Wilt u weten wat Wiltec voor Veldeman heeft betekend? Neem dan contact op met onze specialisten.
Lees meer
van wijk Verf

Ideaal voor schilders

Deltec Tape heeft zich met haar kwalitatief hoogwaardige tapes...
Lees meer

Hoge maatstaven

Sikkens gaat als marktleider in de Nederlandse schilderswereld...
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Showa B0500

Showa-b0500
Het topproduct op het gebied van high tech handschoenen.
Lees meer

Norton rotolofoam

Norton rotolofoam
Flexibele schuurvellen op rol voor moeilijk bereikbare schuuroppervlaktes.
Lees meer

Deltec Gold

Maskeertape zeer geschikt voor het creëren van strakke lijnen.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over Afbouw, stukadoors en schilders
1) Hoe voorkom ik dat overgebleven lak in een verfspuitsysteem uitdroogt?

Steeds vaker ervaren schilders de voordelen van het werken met een verfspuitsysteem. Het is alleen lastig om de juiste hoeveelheid verf in te schatten, waardoor overgebleven lak vaak uitdroogt. Dat is zonde! Daarbij is het soms onmogelijk om bepaalde hoeken goed te bereiken, omdat ondersteboven spuiten niet altijd goed werkt. Hier lopen schilders steeds vaker tegenaan. Dat kost veel tijd en het gaat ten koste van het resultaat.

Oplossing: Het Norton Paint Systeem biedt de oplossing. Dit unieke, gesloten verfsysteem is luchtdicht waardoor de lak nooit uitdroogt en dus bewaard kan blijven. Het verfspuitpistool spuit onder iedere hoek, ook ondersteboven! Dit systeem werkt daarnaast schoner, bespaart op het verbruik van oplosmiddelen, vermindert tijd voor het schoonmaken van het verfspuitpistool en verbetert de effectiviteit van de spuiter met minimaal 15%!

2) Zijn er ook tapes bestand tegen water en vocht? En die geen lijmresten achterlaten of scheuren?

Een veelvoorkomende klusirritatie: maskeertape die moeilijk te verwijderen is en dan ook nog lijmresten achterlaat of snel scheurt. Daarbij zijn veel tapes niet goed bestand tegen water en vocht. Dat maakt het lastig om efficiënt en nauwkeurig te werken.

Hier heeft Deltec Tape iets op bedacht, speciaal voor spuiterijen: Deltec Tape Automotive. Deze tape is van zeer hoge kwaliteit, geschikt voor alle voorkomende werkzaamheden in spuiterijen. Door een dubbele latex impregnering en een speciale lijmlaag, is de tape zeer goed bestand tegen vocht. Daarnaast kan de tape worden ingezet bij temperaturen tot 1.00 graden Celsius, zonder lijmresten achter te laten. Zelfs bij een eventuele tweede productiegang is het mogelijk om de tape opnieuw te verhitten en probleemloos te verwijderen. Dat bespaart veel tijd én materiaal!

3) Hoe kan ik schuursponzen en –matjes efficiënt inzetten?

Schuursponzen en –matjes kosten stiekem best veel geld. Daarbij gaan ze vaak niet zo lang mee en zijn ze zo stug dat professionals lastige stukjes niet goed kunnen bereiken. Dit kost tijd én het levert een minder goed resultaat op.

Oplossing: Het geheim achter de Norton Rotolofoam is de combinatie van de Norton A275 schuurkorrel en de speciale zachte foam backing. Zij zorgen er samen voor dat de Rotolofoam maar liefst 3 keer langer mee gaat dan een schuurspons of matje. Daarnaast zorgt de extreme flexibiliteit van de Norton Rotolofoam voor een uitstekend resultaat op moeilijk bereikbare schuuroppervlaktes; randen, hoeken en profielen, zoals bij bijvoorbeeld bumpers en kozijnen. De moeite waard om te proberen!

4) Hoe lang kan ik tape bewaren?

Deltec Tape adviseert om de tape binnen één jaar te gebruiken. De tape dient opgeslagen te zijn in een droge, donkere ruimte met een ideale temperatuur tussen de 15 – 25 graden.

5) Wat is het verschil tussen Washi maskeertape en crêpepapier maskeertape?

De Washi maskeertapes zijn in vergelijking met een crêpepapieren maskeertape een kwalitatief betere tape. Dit heeft met de dikte van de maskeertape te maken. Washi maskeertapes zijn extra dun en daardoor loopt er geen lak of verf onder. Zo is de Deltec Maskeertape Gold tot 6 maanden na inzet schoon te verwijderen en de Purple tot 4 maanden na inzet. De papieren crêpepapier moet na één dag van de ondergrond verwijderd worden. De Washi / Deltec maskeertape scheurt niet bij het verwijderen en dit  zorgt voor extreem strakke lijnen/afscheidingen. De Deltec Maskeertape Purple is speciaal ontwikkeld voor toepassingen op kwetsbare ondergronden.

 

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over Afbouw, stukadoors en schilders

Wiltec Beroepskleding

brochure

U bent een doorzetter, net als veel van uw medewerkers. Dit moet ook wel, want ook in uw branche is het aantal dienstjaren verlengd en moet er steeds langer worden doorgewerkt. Gelukkig worden we ook steeds ouder. Een en ander vergt wel meer van onze inzetbaarheid en doorzettingsvermogen. Voor de werkgever betekent dit nieuwe verantwoordelijkheden én uitdagingen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kan Wiltec een deel uit handen nemen. Denk maar aan de kleding. Het werken in gemakkelijk zittende, duurzame en veilige kleding is in deze tijd een must.

Bekijk de brochure

Wiltec & Bouw

brochure

Investeringen in uitstraling en veiligheid zijn op een totaal bouwbudget minimaal. Als het fout gaat of niet optimaal is geregeld, zijn de kosten en gevolgen echter niet te overzien. Samen met u maken we de juiste keuzes - eventueel volledig circulair - voor een goede uitstraling, maximale veiligheid, tevredenheid en productiviteit!

Bekijk de brochure

Veilig buiten werken in de kou

Icoon-whitepaper 5

Lage temperaturen zorgen voor extra risico’s. Er ontstaat uitglijdgevaar, machines zijn minder goed te bedienen met koude handen en de productiviteit is lager. Bedrijven zijn verplicht om bij lage gevoelstemperaturen voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding te zorgen. Te lang werken in de kou zorgt voor onderkoeling en bevriezingen.

Read more

Wiltec Wet Wipes

video

Wiltec Wet Wipes zijn kant en klare reinigingsdoeken voor het verwijderen van middelzware tot zeer zware vervuiling zoals olie, vet, smeer, lijm en verf.

Bekijk de video

De juiste tape

Om altijd een perfecte finish te creëren, is het gebruik van goed materiaal van essentieel belang. Maskeertape is een belangrijk product binnen de spuiterij. Er is daarbij een groot verschil in kwaliteit bij de diverse tapes. Alleen door de juiste tape te gebruiken, bereikt u een mooi en goed eindresultaat. Iets dat uw klanten simpelweg van u verwachten!

Lees meer

Top 3 nieuwe producten

Alle nieuwe producten, innovaties en oplossingen voor de professionele schilder en stukadoor op één plek gepresenteerd. Dat leek Wiltec en diverse professionele groothandels zeker de moeite waard. Daarom bezochten vele dealer de Demo Dealer Dagen, waarna zij weer helemaal op de hoogte waren van de must haves voor de toekomst. Bij deze vakhandels zijn schilders […]

Lees meer

Schildersbrochure

brochure

Een compleet assortiment.

Bekijk de brochure

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: