Top
 
Contact

Nieuws

26 juni 2017

[BLOG] Spuitpistool reinigen? Zo maak je ‘m weer ultras(ch)oon!

Een goed en perfect spuitresultaat is een optelsom van een aantal zaken. Natuurlijk, het vakmanschap van de spuiter is bij verf spuiten van doorslaggevend belang. Echter de kwaliteit van spuitapparatuur eist zeker ook een hoofdrol op. Een kundig vakman zal er dan ook altijd voor zorgen dat het gebruikte spuitpistool en de nozzles schoon zijn. Want één ding is zeker; een professional werkt ‘schoon’. Hoe zorgt u voor een schoon spuitpistool? Reinigen doet u grondig met een ultrasoon reiniger. Ik heb het zelf getest en mij verbaasde het resultaat! Ik neem u in deze blog mee in de schone wereld van ultrasoon reinigen.

Ultrasone reiniging werkt snel en effectief.
Het valt niet altijd mee om in intensieve productieomgevingen voldoende zorg en tijd te besteden aan het schoonhouden van spuitapparatuur, spuitpistolen en spuitmaterialen. Gelukkig biedt ultrasoon reinigen een uitkomst. De hoge trillingsfrequentie zorgt voor een schoon eindresultaat van spuitapparatuur tot in de allerkleinste kiertjes en gaatjes.

Hoe werkt dat, ultrasoon schoonmaken?
Ultrasoon schoonmaken werkt op basis van hoog frequente geluidsgolven. De niet hoorbare trillingen zorgen ervoor dat ‘resten’ zoals vuil en stof letterlijk van een oppervlakte afgetrild worden. Hoe harder het oppervlakte, hoe beter de ultrasone trillingen hun werk kunnen doen. Zo kunt u zich vast voorstellen dat een rubberoppervlak de trillingen absorbeert, waardoor het vuil niet verwijderd wordt. Zonder reinigingsvloeistof doet een ultrasoon niets. Want het zijn uiteindelijk de trillingen via deze reinigingsvloeistof die het vuil van het spuitpistool verwijderen. Afhankelijk van het te reinigen oppervlak kan het optimale reinigingsmiddel ingezet worden. Laat u adviseren over welke middelen voor welke toepassingen en oppervlaktes het meest geschikt zijn. Als laatste kan ook nog verwarming worden toegepast om zelfs de hardnekkigste vervuiling te verwijderen.

De voordelen van ultrasone reiniging?
Het allerbelangrijkste voordeel van ultrasone reiniging is de garantie om een kwalitatief en perfect eindresultaat te realiseren. Want schone apparatuur en spuitpistolen zorgen voor een goede afwerking. Verder is het zo dat goed onderhoud zorgt voor minder storingen en uitval en de levensduur van uw spuitapparatuur aanzienlijk verlengt. Het derde grote voordeel is de tijdswinst ten opzichte van handmatig reinigen.

Keuze uit een groot assortiment ultrasone reinigers
Afhankelijk van capaciteit en de afmeting van de te reinigen apparatuur en spuitpistolen kiest u voor een optimale ultrasone reiniger. Welke voor u het meest geschikt is? Ik ga samen met u op zoek naar het juiste product. Check hieronder de practical proof video waarin we een spuitpistool reinigen en zie het met eigen ogen!

Hennie Geurden
Specialist Spuit- & Doseerapparatuur

Hennie Geurden

Productmanager Spuit- & Doseerapparatuur

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: