WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Oog en gelaatbescherming

Voor ieder risico biedt Wiltec de juiste oog- en gelaatsbescherming. Bekijk het volledige assortiment in de webshop.

Naar alle Oog en gelaatbescherming

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over oog- en gelaatbescherming

Bij risico van deeltjes zoals stof, spaanders en gruis (inslaggevaar) die een gevaar kunnen vormen voor het gelaat of de ogen. Of bij het gebruiken van chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de ogen.
Acetaat materiaal vind je vaak terug in ruimzichtbrillen die het deel rondom de ogen goed afsluit. Acetaat kent een betere resistentie bij chemische dampen. Polycarbonaat vind je veelal terug bij standaard veiligheidsbrillen en overzetbrillen en beschermt beter tegen inslag van opspattende deeltjes. 
Ja, neem dan een overzetbril, die kan over veel monturen worden gedragen. Of je kunt kiezen voor een veiligheidsbril op sterkte, dan hebben je een 2 in 1 bril! 

In grote lijnen zijn er standaard veiligheidsbrillen, ruimzichtbrillen (ook goggles genoemd) die goed het gelaat afsluiten, overzetbrillen voor over een prescriptiebril en gelaatsschermen die het gehele gezicht beschermen.  Dan heb je nog verschillende soorten lenzen, o.a. een gele lens voor meer contrast, donkere lens voor buiten werkzaamheden en lastinten voor laswerkzaamheden. De lenzen zijn vaak bewerkt met coatings, zoals een anti-krascoating die krassen beperkt en anti-condenscoating zodat de bril niet beslaat. 

Thinner en soortgelijken zijn zeer agressieve reinigingsmiddelen. De lenzen van veiligheidsbrillen zijn veelal van een kunststof die zijn bewerkt met coatings (zoals anti-kras of anti-condens coating). Deze schoonmaakmiddelen zullen er voor zorgen dat coatings verdwijnen en mogelijk zal de lens dof worden. Reinig daarom altijd met gecertificeerde middelen speciaal voor maskers, schermen en brillen. 

Bescherm uw ogen met de oog- en gelaatbescherming van Wiltec

Wiltec heeft een ruim assortiment persoonlijke bescherming in huis waaronder oogbescherming en gelaatsbescherming. Er hoeft maar één metaalsplintertje de verkeerde kant uit te schieten of een hete druppel omhoog te spatten en er kan letsel ontstaan aan de ogen. Voor ieder risico biedt Wiltec de juiste bescherming in de vorm van veiligheidsbrillen, ruimzichtbrillen, lasbrillen en gelaatsschermen. Zo heeft u een ruime keuze uit verschillende monturen, coatings en materialen en kan Wiltec op locatie of via verschillende opticiens door het land, veiligheidsbrillen op sterkte aanmeten. Helder zicht op veiligheid dus! Tevens biedt Wiltec een breed assortiment gelaatsbescherming en zijn er combisets beschikbaar met veiligheidsproducten zoals vizieren, gehoorkappen, headsets en geïntegreerde oogbescherming. Oog- en gelaatsbescherming vindt u van bekende merken als Swiss One, 3M, Uvex, Honeywell en Dräger. Twijfelt u welke gehoorbescherming benodigd zijn in uw specifieke werksituatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van Wiltec. Wiltec beschikt over de juiste kennis om u ten alle tijden te voorzien van een advies op maat.