WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Hoofdbescherming

Het assortiment van Wiltec biedt een diversiteit aan helmen met verschillende kwaliteiten binnenwerk, hoofdbanden en verstelsystemen.

Naar alle Hoofdbescherming artikelen

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over hoofdbescherming

Hoofdbescherming beschermd het hoofd tegen diverse letselrisico's. Afhankelijk van het type hoofdbescherming kan het beschermen tegen vallende objecten, stoten tegen harde oppervlakken, elektrische schokken, hitte en andere risico's op de werkplek. U draagt voornamelijk hoofdbescherming wanneer er een kans bestaat dat gereedschap of materiaal op het hoofd kunnen vallen. Denk daarbij aan bouwwerkzaamheden of productiewerk waar het niet zeldzaam is dat objecten kunnen vallen van hoogte. 


Een veiligheidshelm wordt door de jaren heen aangetast door UV licht en dagelijks gebruik. Na productiedatum (wat aan de binnenzijde van de helm is te zien) kan een veiligheidshelm van ABS materiaal 5 jaar mee. Een veiligheidshelm van het goedkopere HDPE materiaal kent een levensduur van 3 jaar. Er bestaan ook veiligheidshelmen met een UV sensor. Als die sensor is verkleurd dan weet je dat de helmschaal verouderd is en een nieuwe veiligheidshelm dient te worden aangeschaft. 
Nee. Een stootpet beschermt je – zoals de naam al doet vermoeden – tegen stoten, niet van vallende objecten. Een stootpet gebruik je met name in omgevingen waar een kans op het stoten van het hoofd groot is. Denk bijvoorbeeld aan een loodgieter die vaak in nauwe ruimtes werkt tussen leidingen. 
Het wordt vaak gedaan maar als je met een stift op een helm schrijft tast dit het materiaal aan. Dat maakt dat de helm per direct is/wordt afgekeurd. Hetzelfde geldt voor de meeste stickers. Er bestaan namelijk speciale helmstickers. Alleen deze stickers kunnen worden gebruikt om aan binnen- of buitenzijde de helm te bestickeren en hier iets op te schrijven. 
Dat kan. We hebben de mogelijkheid om de veiligheidshelm te bedrukken of te voorzien van een helmsticker met logo. De stootcaps kunnen met een logo worden geborduurd. 

Veilig werken met de hoofdbescherming van Witlec

Wiltec heeft een ruim assortiment persoonlijke bescherming in huis waaronder hoofdbescherming. Voorkom hoofdletsel met het juiste type hoofdbescherming. In veel werkomgevingen, zoals in de bouw, is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Als dit zo is, dan moet de helm voldoen aan EN397. Ook als een veiligheidshelm niet verplicht is, is het verstandig om het hoofd te beschermen met bijvoorbeeld een stootcap. Het assortiment van Wiltec biedt een diversiteit aan helmen, helmcombinaties en stootcaps met verschillende kwaliteiten binnenwerk, hoofdbanden en verstelsystemen van bekende merken als Scott, Protektor, Kask, Honeywell en 3M Peltor. Twijfelt u welke gehoorbescherming benodigd zijn in uw specifieke werksituatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van Wiltec. Wiltec beschikt over de juiste kennis om u ten alle tijden te voorzien van een advies op maat.