WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Handbescherming

Wiltec biedt een uitgebreid assortiment werkhandschoenen aan die niet alleen de handen optimaal beschermen, maar ook een optimaal draagcomfort bieden. Uw handen zijn bij Wiltec in veilige handen.

Naar alle Handbescherming
PBM adviseur voor want met PBM's. PBM artikelen op voorgrond uitgelicht.

Keuzehulp handbescherming

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welke handbescherming het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp handbescherming

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over handbescherming

Handbescherming is één van de belangrijkste PBM omdat de handen vaak worden blootgesteld aan gevaren op de werkplek, zoals snijden, schaven, pletten, perforeren en hitte. Door handbescherming te dragen, kunnen werknemers hun handen beschermen tegen verwondingen en blijven ze veilig en gezond.

Maar hoe komt u tot de juiste handschoen?
Belangrijk is om een goede inventarisatie te maken. Hiervoor is het onderstaand
 4-stappenplan een goede richtlijn. 

Stappenplan 'Het kiezen van de juiste werkhandschoenen' : 

  1. Inventariseren & advies. Stel een RI&E op voor handbescherming op basis van werkzaamheden en risico’s.
  2. Testen in de praktijk. Selecteer geschikte handschoenen. Op basis van de RI&E worden geschikte handschoenen geselecteerd. Die worden door de medewerkers getest om te kijken of ze aan de gestelde eisen voldoen.
  3. Evalueren. De praktijktesten worden zorgvuldig geëvalueerd met de gebruikers, door middel van een toolboxmeeting.
  4. Implementeren. Het opstellen van een handschoenenplan, een hulpmiddel waarin precies staat welke handschoen gebruikt wordt voor welke werkzaamheden, voor welke afdeling of zelfs per medewerker.

 

De keuze wordt bepaald door de chemische stoffen waaraan de gebruiker wordt blootgesteld, is het volcontact (onderdompeling) of kortstondig spatcontact.

Op basis van de MSDS / veiligheidsbladen kan een goed advies gegeven worden door een handschoenen specialist. Kies in ieder geval een handschoen met normering EN374-3.

Kijk niet alleen naar de EN388 normering. Bij een hoge snijbestendigheid is de ISO13997 een nauwkeurige score. 

Dit heeft te maken met de testmethode EN388. De EN388 werkt met een coupmes waarin een rond mes met een standaard gewicht heen en weer bewogen wordt over het handschoenenmateriaal. Nadeel is dat de rand afgestompt wordt bij het testen met handschoenen met een hoge snijdbestendigheid. Dit komt met name door het gebruik van nieuwe materialen zoals bijvoorbeeld staaldraad. De ENISO13997 geeft een nauwkeuriger beeld door het werkelijke aantal grams gewicht uitgedrukt in Newton weer te geven. De nieuwe EN388:2016 geeft de score in Newton aan middels een letter: A 2-5 newton B 5-10 newton C 10-15 newton D 15-22 newton E 22-30 newton F 30+ newton 

Optimaal en veilig werken doet u met de handbescherming van Wiltec

Wiltec heeft een ruim assortiment persoonlijke bescherming in huis waaronder handbescherming. Handschoenen beschermen de meest beweeglijke lichaamsdelen die we hebben, onze handen. Tijdens het werk gebruikt u uw handen waarschijnlijk continu. Dan is het fijn om veiligheidshandschoenen te dragen die goed beschermen en prettig zitten. Wiltec biedt een indrukwekkend assortiment handbescherming welke is opgebouwd uit diverse merken, soorten en maten. Bij Wiltec weten we namelijk als geen ander dat ieder werkproces eigen risico's met zich mee brengt. Zo bieden wij onder andere chemisch beschermende handschoenen en vloeistofdichte handschoenen, disposable handschoenen, lashandschoenensnijbestendige handschoenen en werkhandschoenen aan. 

Er zijn veel factoren die van belang zijn bij het kiezen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Het is daarom niet altijd eenvoudig om de beste PBM te kiezen. Om voor elke afdeling of medewerker, voor alle werkzaamheden en tegen alle risico’s de middelen in huis te hebben, kunt u de specialisten van Wiltec inschakelen. Wij helpen u aan de hand van veiligheids- of product vraagstukken bij de keuze van de juiste producten. Twijfelt u welke PBM het beste passen in uw specifieke werksituatie? Neem dan contact op met onze specialisten via +31413244444 of mail met sales@wiltec.nl