WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Gehoorbescherming

Wiltec heeft niet alleen een breed assortiment gehoorbescherming, maar beschikt over de juiste kennis om u te voorzien van een advies op maat.

Naar alle Gehoorbescherming
PBM adviseur voor want met PBM's. PBM artikelen op voorgrond uitgelicht.

Keuzehulp gehoorbescherming

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welke gehoorbescherming het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp gehoorbescherming

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over gehoorbescherming

Werk je met werkzaamheden van 80 dB of meer dan is het advies om gehoorbescherming te dragen. Bij 85 dB of meer is dat zelfs verplicht. Een werkgever dient de gehoorbescherming vanaf 80 dB beschikbaar te stellen en zal vanaf 85 dB moeten waarborgen dat deze gedragen wordt door medewerkers. Tussen de 80 en 85 dB is dit een keuze die de gebruiker kan maken voor zichzelf. 
Om de juiste gehoorbescherming te kiezen, moet u rekening houden met factoren zoals het geluidsniveau van uw werkomgeving, de duur van uw blootstelling aan lawaai, uw persoonlijke voorkeur en comfort en de vereisten van uw werkgever. Er bestaan allerlei soorten oordoppen en oorkappen. Werkers in de bouw zullen een oorkap willen in de winter en een oordop in de zomer. Een gehoorbeschermer op maat wordt doorgaans als meest comfortabel ervaren.

Overleg altijd met een expert op het gebied van gehoorbescherming om de beste optie te vinden.


Er zijn tal van voordelen, de gehoorbescherming is comfortabel, duurzaam en slijtvast. Ze zijn voorzien van een geluidsfilter afgestemd op je werkomgeving. Zo blijf je collega’s, systeemgeluiden en muziek verstaan maar wordt schadelijk geluid gefilterd tot een veilig niveau. Daarnaast is een otoplastiek makkelijk schoon te maken en worden deze lekgetest afgeleverd. Dat laatste zorgt er voor dat je altijd gegarandeerd gehoorbescherming draagt die goed de gehoorgang afsluit. 

Lees verder

Er bestaand oorkappen en otoplastieken waar ook via FM radio, bedraad of via Bluetooth verbinding muziek kan worden beluisterd. Het is wel de vraag of de werksituatie dit toe laat. Als de omgeving goed waargenomen dient te worden dan is een oorkap die omgevingsgeluid afsluit en muziek afspeelt niet te adviseren. Kies in dat geval voor een oorkap met muziekoptie en omgevingsmicrofoons. Deze omgevingsmicrofoons zorgen dat de omgeving ook blijft waar te nemen. 
Sommige soorten gehoorbescherming kunnen communicatie bemoeilijken, vooral als u op een lawaaierige werkplek werkt. Er zijn echter speciale communicatiesystemen beschikbaar die kunnen worden geïntegreerd in uw gehoorbescherming om de communicatie te vergemakkelijken terwijl u beschermd blijft tegen schadelijk lawaai. In het geval van een oordop of otoplastiek pakt u gehoorbeschermer met een filter. Alleen schadelijk geluid wordt gefilterd naar spraak en signalen blijven goed waarneembaar.
De levensduur van professionele gehoorbescherming varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit van de gehoorbescherming, evenals de frequentie en duur van het gebruik. Over het algemeen moeten gehoorbeschermers regelmatig worden vervangen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds de juiste bescherming bieden.
Om ervoor te zorgen dat uw gehoorbescherming optimaal blijft functioneren, moet u deze regelmatig inspecteren op scheuren, gaten of andere beschadigingen. Reinig uw gehoorbescherming ook regelmatig met een mild reinigingsmiddel en bewaar deze op een schone, droge plaats.

Uw gehoor beschermen met gehoorbescherming van Wiltec

Wiltec heeft een ruim assortiment persoonlijke bescherming in huis waaronder gehoorbescherming. Gehoorbescherming wordt aangeraden bij geluid boven de 80 dB. Bij teveel geluid trillen de haarcellen in de oren te hard mee en kunnen deze beschadigd raken. Het gevolg is gehoorschade en die schade is permanent. Het voorkomen van gehoorbeschadiging is daarom extreem belangrijk. Er zijn diverse opties om het gehoor te beschermen, zowel voor eenmalig gebruik, geschikt voor langdurig gebruik en gehoorbescherming op maat. Omdat iedere situatie anders is, biedt Wiltec een breed assortiment gehoorbescherming, met onder andere elektronische oorkappen, reguliere oorkappen en oordoppen van topmerken als 3M, Moldex en Honeywell. Twijfelt u welke gehoorbescherming benodigd zijn in uw specifieke werksituatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van Wiltec. Wiltec beschikt over de juiste kennis om u ten alle tijden te voorzien van een advies op maat.