WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een polijstmachine die een auto aan het polijsten is

Schuren en polijsten

Een perfecte eindafwerking springt direct in het oog. Bekijk het volledige assortiment schuur- en polijstmaterialen in de webshop.

Naar alle Schuren en polijst artikelen
Schuur adviseur met dynabrade schuurmachine

Keuzehulp schuurmaterialen

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welk schuurmateriaal het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp schuurmaterialen

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over schuren en polijsten

Schuren is het afnemen van materiaal. Wanneer dit vrijgekomen materiaal ( stof) niet correct wordt afgezogen gaat dit rond dwarrelen in de ruimte. Dit kan teruggedrongen worden door het stof bij de bron af te zuigen. Wiltec biedt hiervoor een perfecte oplossing in de vorm van een uniek en gepatenteerd systeem dat het mogelijk maakt om nagenoeg stofvrij te schuren: Norton Multi-Air.

Tijdens het schuren ontstaan krassen, u bent immers aan het schuren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er krassen zichtbaar blijven wanneer u klaar bent met de afwerking.

Deze krassen worden veroorzaakt door afwijkingen in de korrels. Deze afwijking heeft veel te maken met de kwaliteit van de korrel, de verlijming en de drager van de schijf. Kwalitatief hogere schijven geven bij juist gebruik dan ook minder kans op schuurkrassen en geven kwalitatief een beter (egaler) resultaat.

Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. Wiltec beschikt over een team van interne specialisten die u graag verder helpen. Komen we er telefonisch niet uit, dan brengen we u graag een bezoek om uw applicatie te bekijken en u geheel vrijblijvend te adviseren op het gebied van schuurmaterialen. Mochten we er niet direct uit komen, dan is het mogelijk om -dankzij de nauwe samenwerking met Wiltec- de producenten de specialisten van Saint-Gobain, Dynabrade en Starcke in te schakelen. We kunnen u dus altijd een passende oplossing bieden!

Uiteraard zit er verschil tussen de verschillende schuurmaterialen. Welke kwaliteit u het beste in kunt zetten, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het te schuren materiaal en het gewenste eindresultaat. Laat u hierover informeren door onze specialisten.

Een perfecte eindafwerking met de schuur- en polijst materialen van Wiltec

Een perfecte eindafwerking springt direct in het oog. Gelukkig realiseert u met onze professionele schuur- en polijstmaterialen, de bijbehorende machines en accessoires in een steeds kortere tijd een topafwerking. Ongeacht materiaal, ongeacht ondergrond. Wiltec levert topmerken schuurmaterialen van o.a. Norton, Starcke en 3M en een compleet bijbehorend assortiment aan schuur- en polijstmachines van o.a. Dynabrade en Rupes, die ondanks hun hoge toerental maar dankzij een laag geluids- en trillingsniveau een ergonomische en arbeidsvriendelijke bewerking garanderen.