WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van filtratiemateriaal

Vloeistoffilters

Met een compleet assortiment vloeistoffilters komt Wiltec tegemoet aan de wensen van industriële gebruiker. Bekijk alle vloeistoffilters in de webshop.

Naar alle vloeistoffilters

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over vloeistoffilters

Ja, u kunt kiezen voor duo flow of highflow elementen. Onze specialisten geven u graag een advies op maat. 
Ja, hiervoor is het CTG-klean systeem ideaal. 3M/Cuno heeft dit systeem ontwikkeld om filterkaarsen in een handomdraai te vervangen, zonder dat het filterhuis daardoor vuil wordt. Door het snel verwisselen en afvoeren van gebruikte elementen is CTG-klean milieuvriendelijk en kostenbesparend. Het is een gesloten systeem waarin vrijwel iedere Cuno filterkaars past en geen risico bestaat op by-pass. Het systeem is vooral geschikt voor bedrijven die met veel verschillende kleuren spuiten. Doordat de filterkaarsen in een zak zitten blijft het filterhuis van binnen schoon, u hoeft dus niet meer bij elke nieuwe kleur schoon te maken. Dit scheelt veel tijd en schoonmaakkosten. 
Hiervoor heeft Wiltec de oplossing. Dankzij de unieke constructie van de High Flow filters, worden stromingssnelheden (flowrates) tot wel 113 m³/uur in één enkel patroon behaald. Hierdoor kunnen nu met minder filters toch de gewenste flowrates worden behaald. Doordat er minder elementen worden gebruikt en de stroomrichting van buiten naar binnen loopt, kan de behuizing voor het systeem kleiner worden gemaakt. Deze compacte behuizing neemt voor een bepaalde flowrate maar half zoveel ruimte in beslag t.o.v. concurrerende merken. Vraag naar meer informatie bij onze specialist. 
Ja, hiervoor hebben wij de oplossing: een filterhuis met filterzakken en het Duoflow systeem. Vraag naar meer informatie bij onze specialist. 
Ja, op basis van de artikelnummers kunnen wij alternatieve producten aanbieden. Daarbij is ons uitgangspunt om een hoger filterrendement en lagere kosten te realiseren. Onze specialisten geven u graag een advies op maat. 

Wiltec heeft een ruim assortiment vloeistoffilters

Om effectief deeltjes uit vloeistof te filteren is viscositeit van de vloeistof relevant alsook de filterdichtheid. De optimale balans tussen verzadiging en standtijd (afvangstrendement) is een uitdaging voor de experts van Wiltec. Uiteindelijk is het de combinatie van klantwensen en capaciteitseisen die bepalend is voor de vloeistoffilterkeuze.