WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van vijf personen met diverse werkkleding

Werkoveralls

Wiltec biedt een ruim assortiment functionele en veilige werkoveralls aan voor diverse sectoren. Bekijk het volledige assortiment in de webshop.

Naar alle Werkoveralls

Veelgestelde vragen

Jullie meest gestelde vragen over werkoveralls

Er zijn verschillende soorten werkoveralls beschikbaar, zoals standaard werkoveralls, vlamvertragende overalls, antistatische overalls, chemisch bestendige overalls en hoge zichtbaarheids overalls.
Bij het kiezen van een werkoverall zijn de belangrijkste eigenschappen om op te letten: duurzaamheid van het materiaal, pasvorm en comfort, functionaliteit en zakken, bescherming tegen specifieke gevaren, en de juiste maat en lengte.
Ja, er zijn specifieke veiligheidsnormen waaraan werkoveralls moeten voldoen, afhankelijk van de aard van het werk en de industrie. Voorbeelden hiervan zijn normen voor vlamvertraging (EN ISO 11612), bescherming tegen chemische stoffen (EN 14605) en hoge zichtbaarheid (EN ISO 20471).
Ja, in veel gevallen kunt u een werkoverall aanpassen of laten bedrukken met het logo van uw bedrijf. Veel leveranciers bieden maatwerk- of bedrukkingsdiensten aan.
Werkoveralls zijn er in verschillende varianten en kunnen geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Er zijn geïsoleerde overalls voor koud weer en ademende overalls voor warm weer.
Om uw werkoverall goed te onderhouden, volgt u de wasinstructies van de fabrikant. Vermijd overmatig gebruik van bleekmiddel en volg de aanbevolen reinigingsmethode, of het nu wassen of chemisch reinigen is.
Ja, u kunt uw eigen kleding onder een werkoverall dragen, maar zorg ervoor dat deze geschikt is voor de werkplek en geen veiligheidsrisico's met zich meebrengt.
Ja, er zijn werkoveralls met speciale kenmerken, zoals reflecterende strips voor verbeterde zichtbaarheid en kniebescherming voor extra bescherming tijdens knielende activiteiten.