WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van vijf personen met diverse werkkleding

Werkbroeken

Wiltec biedt een ruim assortiment werkbroeken aan voor diverse sectoren. Bekijk het volledige werkbroeken assortiment in de webshop.

Naar alle werkbroeken

Veelgestelde vragen

Jullie meest gestelde vragen over werkbroeken

Een werkbroek is een speciaal ontworpen broek die gedragen wordt tijdens werkzaamheden. Het is belangrijk om een werkbroek te dragen omdat deze bescherming en comfort biedt, en specifieke eigenschappen heeft die zijn afgestemd op de eisen van verschillende werkplekken.
Belangrijke eigenschappen om op te letten bij het kiezen van een werkbroek zijn duurzaamheid, slijtvastheid, comfort, pasvorm, functionaliteit (bijvoorbeeld zakken voor gereedschap), ademend vermogen en gemakkelijk onderhoud.
Ja, er zijn speciale werkbroeken voor verschillende beroepen. Deze broeken zijn vaak aangepast aan de specifieke behoeften van het beroep, zoals extra versteviging op bepaalde plekken of specifieke veiligheidskenmerken. Raadpleeg een van onze specialisten om te achterhalen welke werkbroek geschikt is voor uw beroep.
Om uw werkbroek goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze lang meegaat, volgt u de was instructies van de fabrikant. Vermijd overmatig gebruik van bleekmiddel en was de broek binnenstebuiten om kleurbehoud te bevorderen. Controleer regelmatig op eventuele beschadigingen en repareer ze indien nodig.
Ja, er zijn werkbroeken die bescherming bieden tegen specifieke gevaren, zoals vlamvertragend materiaal voor bescherming tegen vuur of antistatische eigenschappen voor bescherming tegen elektrische schokken.
De levensduur van een werkbroek varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de intensiteit van het gebruik en de aard van het werk. Over het algemeen gaat een goed onderhouden werkbroek gemiddeld 1 tot 2 jaar mee.
Ja, er zijn werkbroeken die waterdicht zijn. Deze broeken zijn gemaakt van speciale waterafstotende materialen en hebben gelaste naden om te voorkomen dat water doordringt.
Ja, er zijn werkbroeken met speciale kenmerken, zoals kniebescherming om de knieën te beschermen tijdens het knielen en reflecterende strips voor betere zichtbaarheid bij weinig licht.