Innovatieve Multi Air schijven! Voor VDL Bova

VDL BOVA b.v. uit Valkenswaard is overgeschakeld op Multi Air schuurschijven van Norton. Het bedrijf is één van de grootste en modernste werkmaatschappijen van VDL Bus & Coach en produceert bussen voor de Europese markt. Wekelijks rollen er 19 luxe touringcars van de band, welke voldoen aan de hoogste en modernste eisen.

Om de hoge kwaliteitseisen van het lakwerk te kunnen behalen, is een optimaal schuurresultaat in het voortraject een vereiste. Voorheen werd met een standaard 6 gaats schijf van een marktleidend product gewerkt. VDL Bova heeft een uitgebreide test in gang gezet met de Multi Air schuurschijven, om er zeker van te zijn dat besparingen, ook in de praktijk, konden worden gerealiseerd. De nieuwe en de oude schijven zijn een week getest op standtijd, snelheid, hoeveelheid stof, schuurkrassen en afkeur. Uit de resultaten bleek dat door het inzetten van de Multi Air schuurschijven in het productieproces, enorme kosten werden bespaard.

De gemiddelde besparing ligt tussen de 50-70%! Dit is niet alleen een materiaalkostenbesparing, maar tevens een besparing
in arbeidstijd, door een sterke vermindering van directe afkeur en repair. Als gevolg van een zeer goede stofafzuiging gaat de schijf tot 3 maal langer mee en behoren schuurkrassen tot het verleden. Ook de schuurders werken graag met de Multi Air schijven. Minder stof betekent een veilige en schone werkomgeving, waardoor prettiger maar ook sneller wordt gewerkt. Doordat de schijven
niet vollopen kan in dezelfde tijd meer oppervlak geschuurd worden.

Puur op productniveau valt er vaak niet veel meer te besparen. Door samen met Wiltec kritisch naar het productieproces te kijken, kunnen door het inzetten van nieuwe producten en methodes, de kosten vaak sterk worden gereduceerd mét verbetering van kwaliteit. Juist deze manier van samenwerking vormt de kracht en meerwaarde van Wiltec voor een bedrijf als VDL Bova.

Onze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie en instellingen. Cookies accepteren.